Úspěšný víkend strakonických badmintonistů v Karlových Varech

V lázeňském městě se v sobotu uskutečnil 5. Mattoni Cup jako seriál GP skupiny C v kategorii U-13. Oddíl TJ ČZ Strakonice reprezentovali sourozenci David a Bětka Hrdličkovi. Ani jeden z hráčů do turnaje nebyl nasazen, tudíž museli počítat se složitým losem v turnaji.

Turnaj se tradičně zahajuje smíšenou čtyřhrou, která bývá pro mladé hráče takovým uvedením do soutěže a obvykle sourozencům nepřináší velké výsledky. Tentokrát však David s Bětkou našli společně správný konec lana už po několika míčcích a úspěšně jej dotáhli až do finále. To však pro naše borce nebylo jednoduché, kdy po prvním prohraném setu 19:21 museli rychle zapomenout na chyby a zvýšenou soustředěností a disciplinovanou hrou zápas otočit a úspěšně dotáhnout do vítězného konce, který po setech 21:18 a 21:16 přinesl kýžené zlato.

V singlech se Davidovi nepodařilo přejít ve čtvrtfinále přes třetího nasazeného Tadeáše Hladíka (Zbrklý úder – Badminton Klatovy) a po setech 21:7 a 21:13 se musel spokojit s pátou příčkou. Bětce se v singlu podařilo probojovat až do semifinále kde se setkala s druhou nasazenou Stelou Kuntovou (Badminton VK Aš), které sice podlehla ve dvou setech 17:21, 11:21, ale mohla se radovat z třetího místa.

Do deblů se Bětka společně s Eliškou Charouzovou (Zbrklý úder – Badminton Klatovy) pustily s velkou vervou a zastavila je až ve finále plzeňská dvojice Eliška a Pavla Bártovy 21:19, 21:18. Bětka si tím pádem přidala ke zlaté a bronzové i medaili stříbrnou čímž si zkompletovala úplnou sadu.

David do deblů nastoupil s Jakubem Horákem (TJ Sokol Lázně Kynžvart) a možná proto, že mu o vlas utekl bronz v singlu se do toho tentokrát opřel naplno a s plnou koncentrací. Úspěšně se s Kubou probojovali do finále, kde zaslouženě vyřadili klatovskou sourozeneckou dvojici Pavla a Tadeáše Hladíkovi a mohl se s Kubou radovat se zlaté medaile.

Pátý Mattoni Cup tedy strakonickým borcům přinesl tři zlaté, jednu stříbrnou a jednu bronzovou medaili, kterými nám David s Bětkou udělali obrovskou radost. Oběma blahopřejeme a přejeme mnoho úspěchů.

Připravil Josef Smetana