Třetí domácí výhra házenkářů v řadě!

Potřetí v jarní části zavládla ve strakonické hale obrovská radost. A euforie! Extraligové áčko mužů potřetí zvítězilo! Po Hranicích a Novém Veselí, což byli soupeři z druhé poloviny tabulky, si ve středu 28. února vyšláplo na čtvrtou Kopřivnici. V rámci 24. kola nejvyšší soutěže ji porazilo rozdílem jediného gólu 30:29 (17:15), když hrdinou se stal Adam Nejdl. Ten rozhodl o plném bodovém zisku šest sekund před koncem.

Jihočeši se díky výhře a současné porážce Hranic na hřišti Maloměřic posunuli na jedenáctou příčku, která znamená udržení v Chance extralize. K dobru mají nyní dva body. Kopřivnice u Otavy neuspěla podruhé za sebou, na podzim 2022 zde podlehla rovněž o gól 31:32, když inkasovala vteřinu před sirénou. Tehdy byl šťastným střelcem Martin Nový, nyní hráč Plzně, který letošní souboj sledoval z hlediště…

Zápas přinesl od začátku vyrovnanou bitvu, za delší konec tahali po většinu času ale přece jen Strakoničtí. Potvrdili tak vzrůstající formu. Oboustranně se hrálo rychle a agresivně. Ze stavu 2:4 v 6. minutě udělali domácí sérií pěti tref rázem průběžné skóre 7:4 v 10. minutě. Náskok drželi až do 22. minuty, kdy hosté srovnali na 11:11. Ti pak otočili a vedli 13:12, ale Strakoničtí si vzali vedení zpátky. Kopřivničtí se však dvakrát dotáhli, závěr poločasu však patřil Jihočechům a ti dvěma trefami odskočili na 17:15.

Po změně stran náskok narostl na tři branky (stav 20:17), jenže hosté čtyřmi góly za sebou otočili a rázem museli dotahovat domácí. Mužstva se střídala ve vedení, ale to bylo maximálně dvoubrankové pro Strakonické. Jinak to bylo stále těsné. V 56. minutě byl stav 28:27, jenže soupeř dvěma góly otočil a necelou minutu a půl před koncem vedl 29:28. To hlavní však mělo teprve přijít.

Na začátku poslední minuty byl potřetí vyloučen hostující Oto Kancel a viděl červenou kartu. Patnáct sekund nato srovnal Adam Bernhard na 29:29 a 32 sekund před sirénou si hosté při svém útoku vzali time-out. Jejich branka byla odkrytá, gólman byl na střídačce, aby Kopřivničtí srovnali počet hráčů v poli. Rozehráli a vyměnili si balon, ovšem do jedné z přihrávek se vrhl neohroženě Adam Nejdl, vypíchl balon a rázem šel sám na odkrytou branku, do které čtyři vteřiny před sirénou vsítil vítězný gól.

Střídačka a celá hala vybuchla nadšením. Druhou sezonu v řadě pro sebe Strakoničtí domácí zápas proti Kopřivnici rozhodli v závěrečných sekundách… Byla to pro ně současně ta nejlepší náplast na předešlý smolný duel ve Frýdku-Místku, kde o tři dny dříve prohráli právě o gól. Mužstvo ke čtvrtému vítězství v sezoně táhl zejména Adam Nejdl, autor 11 gólů, jenž byl po zásluze vyhlášen nejlepším hráčem utkání.

FAKTA

Chance extraliga – 24. kolo: HBC JVP Strakonice 1921 – KH ISMM Kopřivnice 30:29 (17:15). Branky: A. Nejdl 11 (2), Němec 5 (1), Sedláček 5, Bernhard 4, M. Nejdl 3, Masák, Michal Tíkal 1 – Doležel, Hanus 6, Brito 4, Petřík 3 (2), Střelec, Polcar 3, Musálek 2 (2), Gřes, Lefan 1. Rozhodčí: Kremláček, Procházka. Vyloučení: 3:4. ŽK: 0:1. ČK: 0:1 (60. Kancel za 3 vyloučení). Góly ze sedmiček: 3:4. Diváků: 220. Nejlepší hráči utkání: A. Nejdl – Hanus.

Další výsledky: Dukla Praha – SKKP Brno 35:26, Karviná – Nové Veselí 30:18, Maloměřice Brno – Hranice 30:22, Jičín – Frýdek-Místek 19:30, Zubří – Lovosice 33:35. Volno měl Talent tým Plzeňského kraje.

 

Zdroj: www.hazenastrakonice.cz