Přáním trenéra házenkářů je dostávat ve druhé fázi sezony méně gólů

Zimní přípravu zahájili ve středu 3. ledna večer strakoničtí házenkáři. Tým se sešel přesně čtyři týdny předtím, než znovu začnou boje v Chance extralize. Jihočeši se poslední lednový den představí na hřišti třetího SKKP Brno. V kádru nejsou plánované žádné změny. Jakou podobu bude mít nadcházející přípravné období?

Michal Zbíral, trenér HBC JVP Strakonice 1921: „Zaměříme se více na fyzickou přípravu a na to, co nás trápí. To znamená na sílu v obraně a zkusíme také nacvičit něco v útoku, abychom pro soupeře byli méně čitelní. Trénovat budeme čtyřikrát týdně, kombinovat budeme v rámci každého tréninku fyzickou část a herní. Zaměřit se chci na sílu a do toho pak zapojit náběhy, kombinace a pracovat na zlepšení souhry. Změnit chci určité detaily, respektive určité varianty přidat do útoku a speciálně do obrany.

Soustředění ani přípravné zápasy v plánu nemáme. V našich kapacitách bohužel není možnost potkat se s adekvátními soupeři, takže vše se odehraje v domácích podmínkách. Navíc si myslím, že zápasové vytížení by nám silovou přípravu narušilo, raději se zaměříme na věci, které potřebujeme doladit. Pokračovat chci v trendu, jaký jsme nastavili. Doufám, že zesílíme, začneme si víc věřit v obraně a ta podle toho pak bude fungovat. Mým přáním je dostávat ve druhé fázi sezony méně gólů.“

www.hazenastrakonice.cz