Úžasné zakončení badmintonové sezony v podání sourozenců Hrdličkových

Poslední badmintonový víkend 16. – 17. prosince si badmintonisté z TJ ČZ Strakonice nadělili předčasného Ježíška, když se jim ze dvou turnajů podařilo přivézt zlato, stříbro i bronz. Jednalo se o turnaje v Dobré Vodě u Českých Budějovic a v Lázních Kynžvart.

V Dobré Vodě se odehrál poslední letošní turnaj kategorie U11, kde nás reprezentoval David Hrdlička. Chlapců se v kategorii sešlo 17 a tak byl hlavním rozhodčím zvolen Švýcarský systém turnaje. Hrálo se na pět kol do 15 bodů bez nadstavení. V prvních třech kolech David jasně exceloval a soupeřům nedal příležitost dosáhnout deseti bodů. Ve čtvrtém kole však bojoval proti svému velkému rivalovi letošní sezony Václavu Půlpánovi (Sportovní klub Badminton Český Krumlov)se kterým uhrál nejlepší letošní výsledek, který však na vítězství nestačil a to 11:15, 11:15. Do posledního kola nastoupil proti Zdeňkovi Jersonovi (TJ Sokol České Budějovice), kde se projevila únava. Po náročné bitvě s těsným výsledkem 15:13 a 15:14 ze souboje nakonec vyšel vítězně a bylo s toho krásné druhé místo.

V neděli nás na turnaji v Lázních Kynžvart opět reprezentoval David Hrdlička tentokrát i s jeho sestrou Bětkou Hrdličkovou. David ve skupinovém turnaji kategorie U11 nestačil pouze na bratry Pavla a Tadeáše Hladikovi (Zbrklý úder – Badminton Klatovy) a obsadil pěkné třetí místo.

Bětka Hrdličková ovládla Turnaj GPD U13 poté co se v semifinále utkala s Alžbětou Průchovou (BA Plzeň) a přes zaváhání v prvním setu zvrátila výsledek a postoupila do finále, kde se narazila na domácí Elen Brtníkovou. Po prvním vyhraném setu 21:9 se zdálo, že finálový zápas bude pro Bětku snadnou záležitostí. Avšak Elen díky domácímu prostředí našla v sobě dostatek sil a ve druhém setu Bětku přehrála 21:17. Do třetího setu Bětka nastoupila s neskutečnou vervou a bez zaváhání Elen porazila výsledkem 21:9 což ji zabezpečilo zlatou medaili a krásné zakončení sezony 2023. Oběma sourozencům moc blahopřejeme.

Připravil Josef Smetana