Strakonice hostily turnaj v badmintonu

V sobotu 25. listopadu se v prostorách haly TJ ČZ Strakonice konal turnaj v minibadmintonu. Ten byl určen pro děti ve věkové kategorii U8 až U11.

Turnaj byl řízen dle Soutěžního řádu ČBaS a Rozpisu soutěží minibadmintonu. Znamenaje, že se hraje přes snížené sítě a to na 140 cm a pouze do 15 bodů, kdy 15. bod je vítězný.

Ze strakonického oddílu TJ ČZ dosáhli nejlepšího výsledku v kategorii U9 Vít Vrána, jenž se umístil na 1. místě s 18 body a hned za ním na druhém místě Daniel Přech s 17 body. O vítězi této kategorie rozhodoval poslední zápas právě mezi výše uvedenými spoluhráči. Ten dopadl remízou (4:15, 15:11) a o vítězi nakonec rozhodovaly body.

Následně ve spojené kategorii U10-11 dívek získala Edit Brejchová třetí místo. Vstup do turnaje se jí moc nevyvedl, hned v úvodních dvou zápasech soupeřkám podlehla, avšak v následujících již jednoznačně dominovala a dokonce nadělila i dva kanáry.

Druhý turnajový den patřil kategorii U19, kde se rozhodovalo o účasti na mistrovství České republiky U19 8. a 9. prosince v Brně. V párových disciplínách naši svěřenci nemněli štěstí na los a vypadli v prvním kole. Ve čtyřhře si Mikuláš Smetana se Zbyňkem Hrdličkou připsali do žebříčku body za čtvrté místo a postarali se o příjemnou atmosféru pořadatelů turnaje.

 

Připravil Josef Smetana