Házenkáři vedli nad Karvinou dokonce o tři góly

Řádně potrápili vicemistra, dočkali se zaslouženého aplausu od fanoušků a ze zápasu odešli se vztyčenou hlavou. Krásný házenkářský večer nabídli v úterý 21. listopadu svým příznivcům strakoničtí muži. Ve 14. kole Chance extraligy hostili druhou Karvinou, jasného favorita, kterému neprodali kůži lacino.

Dlouho ho trápili a padli až v závěru. Se ctí! Byli pouze o čtyři góly horší než soupeř a po závěrečném hvizdu svítil na světelné tabuli stav 25:29. Byl to nejlepší výsledek z dosavadního měření sil s velkoklubem z české nejvyšší soutěže.

Domácí začali nebojácně, jenže úvod jim nevyšel, když už po necelých šesti minutách prohrávali 1:6. Trápili se zejména v koncovce, v brance hostů výborně chytal Vojtěch Košťálek. Na domácí straně následně mladého Mirka Tíkala nahradil mezi tyčemi velezkušený Jindřich Mráz a byl základem pozdější jízdy svého týmu.

Strakoničtí se vrátili do zápasu čtyřbrankovou šňůrou, kdy třikrát za sebou skóroval Eduard Wildt na 5:6. Hosté kontrovali třemi góly, ale úsek od poloviny 16. minuty do poloviny 22. minuty pak vyhráli domácí 5:1 a srovnali na 10:10. Potom dali ještě na 12:12 a v závěru se dotáhli na 14:15, když v posledních sekundách před přestávkou byl v náskoku z křídla Ondřej Landsinger, jenže brankáře neprostřelil.

Vstup do druhé půle vyšel ovšem Jihočechům na jedničku. Bojovali a měli obrovskou chuť se proti věhlasnému soupeři vytáhnout. Po dvou trefách Adama Nejdla se poprvé v utkání ujali vedení, které ve 38. minutě navýšili na rozdíl už tří branek (stav 20:17).

Ještě předtím, v té samé minutě, byl za ostrý faul vyloučen hostující Matěj Nantl. Najednou tady byla zápletka, jakou s favoritem nikdo nečekal. Tým byl v euforii a s ním i dvě stovky přítomných diváků. Rázem bylo o co hrát.

Karvinští působili chvílemi bezradně a nervózně, několikrát se nedokázali prosadit z dobrých pozic. Jenže pak do hry naskočil český reprezentant Dominik Solák a pomohl Slezanům se zvednout. V závěrečné necelé čtvrthodině nasázel osm gólů z celkových dvanácti svého mužstva, z toho tři dal suverénně ze sedmičky.

Soupeř poslal do hry zkušenost a na hře to bylo znát. Karvinští zavřeli střed pole, kam se Strakoničtí najednou vůbec nemohli dostat. Bránili skvěle a domácí měli velký problém se prosadit do dobré střelecké pozice. A když už, několik dobrých šancí neproměnili.

Výsledkem tak byl zkušený obrat Baníku, který nedal zapochybovat o svých kvalitách. Rozhodl ale až v poslední desetiminutovce, ještě v 51. minutě byl stav 24:24. Strakoničtí se rvali do poslední chvíle o co nejpřijatelnější rozdíl. Ke cti jim rozhodně může být, že obdrželi méně než třicet branek a sami jich pětadvacet dokázali vstřelit. Tým hnali celou dobu dopředu diváci, kteří vytvořili skvělou kulisu a zvlášť v největší euforii byla atmosféra v hale elektrizující a strhující.

FAKTA

Chance extraliga – 14. kolo: HBC JVP Strakonice 1921 – HCB Karviná 25:29 (14:15). Branky: Sedláček 6 (2), A. Nejdl 6, Němec, Wildt 4, M. Nejdl 2, Landsinger, Bičiště, Michal Tíkal 1 – Solák 8 (3), Václav Košťálek 3 (1), Živanov, Patzel, Harabiš 3, Užek, Ptáčník, Franc 2, Růža, Plaček, Nantl 1. Rozhodčí: Králíček, Letev. Vyloučení: 4:5. Bez ŽK. ČK: 0:1 (38. Nantl). Góly ze sedmiček: 2:4. Diváků: 190. Nejlepší hráči utkání: A. Nejdl – Solák.

Další výsledky: Nové Veselí – Dukla Praha 28:27, Hranice – SKKP Brno (22. listopadu), Lovosice – Talent tým Plzeňského kraje (25. listopadu), Kopřivnice – Zubří (25. listopadu), Frýdek-Místek – Maloměřice Brno (26. listopadu). Volno má Jičín.

 

Zdroj: www.hazenastrakonice.cz