Strakonice hostí krajskou kvalifikaci Házenkářského desetiboje žákyň

Oblouková hala bude v pátek 17. listopadu dějištěm krajské kvalifikace mladších žákyň v Házenkářském desetiboji. Zúčastní se jí tři družstva – domácí Strakonice, Písek a Milevsko. Začátek souboje je v 9 hodin.

Týmy budou soutěžit v těchto disciplínách: 1. utkání v házené s nařízenou osobní obranou, 2. shot-out (samostatné nájezdy), 3. utkání v házené, 4. aktivita hráčů (disciplína není organizována jako samostatná soutěž jednotlivců nebo družstev, ale je statistickým vyhodnocením aktivity jednotlivých hráčů v utkáních, čímž se rozumí součet bodů z disciplíny číslo 1 a disciplíny číslo 3 proti jednomu soupeři), 5. rychlý běh (soutěž jednotlivců a družstev v běhu 2×15 metrů), 6. rychlost hodu, 7. odraz snožmo, 8. hod míčem, 9. překážková dráha, 10. fair-play (disciplína není organizována jako samostatná soutěž jednotlivců nebo družstev, ale je statistickým vyhodnocením „slušnosti“ jednotlivých hráčů/hráček v utkáních).

Družstva, která skončí na prvním a druhém místě, postupují do regionální kvalifikace Házenkářského desetiboje. Ta se bude konat v termínu do 2. dubna 2024 v Jihočeském kraji a bude soutěží mezi zástupci Karlovarského, Středočeského a Jihočeského kraje. Na finálový turnaj v Házenkářském desetiboji se kvalifikuje pět vítězů regionálních kvalifikací a vítězné družstvo z pořadatelského kraje.

 

Zdroj: www.hazenastrakonice.cz