Další úspěch badmintonistů TJ ČZ Strakonice

V sobotu 30. září se konal turnaj Karlovarské déčko v badmintonu, který ve svých disciplínách U-11 a U-13 jednoznačně ovládli sourozenci Hrdličkovi.

Mladší ze jmenovců David Hrdlička nastupoval v U11 ve skupině 2, kterou jednoznačně ovládl a po třech výhrách mu první příčka zajistila přímý postup až do semifinále, kde narazil na Jana Klimaje, který mu nechtěl darovat místo ve finále bez boje a hrálo se až na tři sety. Nakonec z tohoto zápasu jako vítěz odešel David a o první místo se následovně utkal s Davidem Dědicem. Finálový zápas byl opravdu napínavý, až nervy drásající, ale David Hrdlička se po vyrovnané a náročné třísetové bitvě dokázal vzpamatovat, zachovat klidnou hlavu a dojít si pro vítězství! (15:14, 14:15, 15:12).

Jeho starší sestra Běta Hrdličková se nenechala Davidovým výkonem nikterak zastínit a ve své věkové kategorii U13 si došla pro prvenství. V semifinále jednoznačně přešla přes Elišku Bartošovou (21:10, 21:8). Následovný finálový zápas se nesl ve stejném duchu, kde nastoupila proti Ellen Madlen Gabrielové a jasně ji deklasovala (21:11, 21:9). Po vítězství v turnaji jednotlivců kategorie U13 si Bětka společně se spoluhráčkou Stelou Hoznourovou (SK Hamr Praha) v kategorii U15 došly pro bronzové medaile.

Davidovi a Bětce jménem TJ ČZ Strakonice ze srdce gratulujeme za úžasná umístění!

 

Připravil Josef Smetana