Házenkáře zradila koncovka a prostupná obrana

Po debaklu v Karviné přišla další vysoká porážka. Tentokrát však doma. Extraligoví házenkáři Strakonic podlehli ve 2. kole v sobotu 9. září Zubří rozdílem dvanácti branek 22:34 (8:15). Přitom herně byl zápas vyrovnaný. Jenže efektivita při proměňování šancí byla na straně soupeře.

Domácí nastoupili nebojácně a i když hosté od začátku vedli a už v 9. minutě se dostali do vedení 7:2, nic nevzdali. Po time outu se třemi trefami v řadě vrátili do zápasu a do 16. minuty se drželi na dostřel dvou branek. Mohlo být však ještě lépe, jenže Jihočeši začali festival neproměněných šancí. Neskórovali z dobrých pozic ze šestky, gólman Jakub Krupa jim zlikvidoval dvě sedmičky a jeho kolega Štěpán Krůpa, který odchytal většinu zápasu, zavřel branku. Výsledkem tak byl už pouhý jeden vstřelený gól do přestávky a pět inkasovaných (a to hosté také jednu sedmičku nevyužili).

Krátce po změně stran Strakoničtí drželi krok, ale od 35. minuty přišla sedmibranková šňůra soupeře a manko rázem narostlo na 14 gólů (stav 12:26 ve 42. minutě). Domácí obrana vytvářela obrovské díry a nedokázala si s hostujícími hráči poradit. Ti naopak hráli vzadu velmi důrazně a zodpovědně, nenechali domácím centimetr prostoru zadarmo. Necelých devět minut před koncem stáhli Jihočeši na rozdíl deseti branek (19:29), ale ve zbylém čase už vsítili jen tři góly, hosté se naopak prosadili pětkrát.

Zubří se u Otavy představilo jako herně vyspělejší a kompaktnější mužstvo, podpořené výkony brankářů. Strakoničtí doplatili na mizernou koncovku a špatnou obranu, která byla postupem času prostupná až moc. Kupili také zbytečné chyby, kdy soupeři míč darovali. A stejně jako v minulé sezoně je trápí i proměňování sedmiček.

FAKTA

Chance extraliga – 2. kolo: HBC JVP Strakonice 1921 – HC ROBE Zubří 22:34 (8:15). Branky: Nolč 4 (2), Sedláček 3 (1), Landsinger, Krejčí 3, Bernhard, Bičiště, Brůha 2, Zdychynec, Fencl, Michal Tíkal 1 – Kucsera 6 (3), Kaminski 6, Bajer 5, Pšenica 4, Randýsek 3, Přikryl, Havran, Mika 2, Durović, Přerovský, Mičkal, Krůpa 1. Rozhodčí: Beňuš, Háza. Vyloučení: 6:5. ŽK: 0:1. ČK: 0:1 (55. Durović za 3 vyloučení). Góly ze sedmiček: 3:3. Diváků: 215. Nejlepší hráči utkání: Sedláček – Kaminski.

Další výsledky: Nové Veselí – Talent Plzeň 27:30, Kopřivnice – Maloměřice Brno 34:26, Jičín – Karviná 26:30, Lovosice – SKKP Brno 24:25, Frýdek-Místek – Dukla Praha 32:34. Volno měly Hranice.

 

Zdroj: www.hazenastrakonice.cz