Strakonický běh 21. srpna se kvapem blíží, nezapomeňte se přihlásit

Do strakonického sportovního kalendáře již neodmyslitelně patří Strakonický běh 21. srpna. Na pořadu je již jeho 29. ročník.

Pod taktovkou ředitele závodu Františka Kouby a za spolupořadatelství TJ ČZ Strakonice a Města Strakonice se tradiční závod koná 21. srpna se startem v 18 hodin. Start i cíl závodu je v prostorách strakonického letního kina.

Přihlásit se do závodu mohou zájemci pouze elektronicky a to do 20. srpna 23:59 hodin na webových stránkách závodu strakonickybeh.cz. Startovné činí 250 korun za dospělého, děti a mládež startují zdarma. Startovní čísla si závodníci musejí vyzvednou v den závodu před letním kinem v době od 15 do 17 hodin.

Závodí se dle kategorií na dvou trasách. 3300 metrů absolvují žákovské a dorostenecké kategorie a s nimi příchozí muži a ženy. Trať 6300 metrů je vypsána pro juniory, juniorky a ženy a muže. Ženy soutěží ve dvou věkových kategoriích, muži ve čtyřech. Na nejlepší závodníky čekají finanční i věcné ceny, všechna startovní čísla pak budou slosována o bohatou tombolu.

Loňský závod vyhrál mezi muži David Vaš časem 20:04 minut, mezi ženami pak Valerie Soukupová v čase 23:44.

A kdo se necítí běh absolvovat, může přijít závodníky podpořit kolem trati, případně se přijít podívat na doprovodný program závodu.

 

Zdroj: https://strakonicky.denik.cz/ostatni_region/strakonicky-beh-21-srpna-se-kvapem-blizi-nezapomente-se-prihlasit-20230817.html