Skvělý víkend pro strakonické badmintonisty!

V sobotu 21. ledna se ve Strakonicích uskutečnil oblastní přebor jednotlivců dospělých (kvalifikační turnaj JčBaS), kterého se zúčastnili Veronika a Josef Kudláčkovi. Hrálo se ve všech disciplínách (dvouhra mužů a žen, čtyřhra mužů a žen, smíšená čtyřhra). Turnaj se odehrál vylučovacím systémem K. O. na jednu porážku s minimálně dvěma odehranými zápasy ve dvouhře (zápas o umístění). Právě první zmiňovaná se zúčastnila všech tří disciplín.

V ženském singlu v semifinále bohužel nestačila na skvěle hrající Zuzanu Kočovou, které podlehla 2:0 na sety (19:21, 10:21) a skončila tak s Denisou Půlpánovou na dělené 3./4. příčce. 1. místo náleží Heleně Novotné, která ve finále v třísetové bitvě udolala Z. Kočovou (17:21, 21:17, 21:15). Následně V. Kudláčková s deblovou parťačkou Karolínou Hlavovou obsadily krásné 2. místo, kde podlehly H. Novotné a Z. Kočové 2:1 na sety (21:14, 18:21, 21:9). A nakonec ve smíšené čtyřhře společně s Janem Matějkou vybojovali 3. místo. Na druhou stranu turnaj moc nevyšel Josefovi Kudláčkovi, který se po úrazu a dlouhé rehabilitaci vrátil opět na scénu a v singlu vypadl hned v 1. kole.

Suverénní výkon předvedla Běta Hrdličková (na snímku po obdržení medaile od mistra ČR 2022 Jana Loudy), která se následující den zúčastnila svého vůbec prvního turnaje GPE U13 v Plzni. V 1. kole si lehce poradila s nasazenou dvojkou Klárou Raisa Sýkorovou. Tento duel ovládla 2:0 na sety (21:8, 21:7) a zbytkem turnaje prošla bez ztráty jediného setu. S pěti výhrami si tak s přehledem dokráčela pro krásné první místo! Konečné druhé místo obsadila Eliška Bártová a na třetím místě se umístila Vendula Vošahlíková, obě zmiňované hrají za BA Plzeň.

Pozadu nezůstal ani její mladší bratr David Hrdlička, který se den předtím zúčastnil kvalifikačního turnaje U11. Bohužel v posledním kole v přímém boji o kvalifikaci MČR nestačil na Tobiáše Opálku, s kterým po velké bitvě nakonec prohrál 2:1 na sety (15:12,11:15 a15:14) a obsadil tak smolné, ale zato krásné 4. místo, které mu přece jen umožnilo se kvalifikovat na MČR jako náhradník.

Na republikový šampionát tedy postoupili z prvního místa Václav Půlpán (Český Krumlov), z druhého Tobiáš Opálka (České Budějovice) a ze třetího Josef Janoušek (Český Krumlov).

Všem zmíněním gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci spolku TJ ČZ Strakonice!

 

Připravil Josef Smetana