Lucie Švejnohová válí za extraligový Volejbal Plzeň

Od 17. do 20. dubna se v Plzni odehrál finálový turnaj extraligy kadetek ve volejbale. Na tento turnaj se kvalifikovalo celkem šest nejlepších týmů z celé republiky – děvčata ze Šternberka, Brna, Lanškrouna, Olympu Praha, Dukly Liberec a domácí tým Volejbal Plzeň, za který hraje bývalá hráčka strakonického volejbalového týmu TJ ČZ Strakonice Lucie Švejnohová.

Družstva byla rozdělena do dvou skupin, družstvo Volejbal Plzeň ve skupině porazilo nejdříve Olymp Praha 3-0 a poté si poradilo i s Lanškrounem 3-1, v semifinále narazila plzeňská děvčata na tým z Brna, se kterým prohrála 0-3, což znamenalo boj pouze o bronzové medaile. V zápase o bronz se dívky znovu potkaly s týmem Olympu Praha, na který tentokrát bohužel nestačily a podlehly mu 1-3. Zklamání plzeňských děvčat bylo opravdu veliké a neobešlo se bez slziček.

Lucie Švejnohová si z tohoto turnaje odvezla cenu pro nejlépe podávající hráčku tohoto finálového turnaje. Nyní čekají Lucku reprezentační povinnosti, nejdříve soustředění v Mikulově, poté se děvčata přesunou do Prahy a na závěr odjedou do Polska k mezinárodnímu utkání.

Lucce držíme pěsti, ať se daří!