Další domácí výhra! Strakoničtí přehráli Nové Veselí, základem byla pevná obrana

Skvěle! Další dva body si připsali do tabulky strakoničtí házenkáři. Na jaře už podruhé. Po Hranicích doma skolili i Nové Veselí. Soupeře z Vysočiny porazili v sobotu 17. února v rámci 22. kola Chance extraligy rozdílem dvou branek 24:22 (10:10) a se šesti body se tak na dvanácté příčce dotáhli na jedenácté Hranice. Stále tak je o co hrát.

Zápas proti Novému Veselí, které je desáté, byl hlavně o obranách. Ty na obou stranách pracovaly maximálně nadoraz, hráči k soupeři přistupovali natěsno (hrálo se tvrdě, ale férově) a skulinek bylo poskrovnu. Rozhodující tedy potenciálně byl každý (ne)proměněný útok. A v něm přece jen byli lepší domácí, kteří až na dvě výjimky měli otěže duelu ve svých rukách.

Vstup do utkání vyšel Jihočechům skvěle, v 8. minutě vedli už 4:0 a hosté se poprvé prosadili až v 10. minutě. V 17. minutě byl naposledy čtyřgólový rozdíl ve skóre (7:3), následně Nové Veselí vyrovnalo na 7:7 a pak třikrát odpovědělo na trefy domácích. Poločas tak skončil smírně 10:10, ovšem to díky hostujícímu brankáři Vítu Schamsovi, který byl jako pavouk a lapil Strakonickým několik jasných šancí ze šestek (jednou i sedmičku, ale to na druhé straně Jindřich Mráz také) i z dálky.

Hned po změně stran se soupeř dostal poprvé do vedení, domácí ale dvěma trefami získali náskok zpátky, aby se následně to samé povedlo hostům a poté znovu Strakonickým. Ve 40. minutě Jihočeši odskočili na dvě branky (16:14), ale za dvě minuty bylo vyrovnáno. Následná pětiminutovka po time-outu kouče Michala Zbírala vyšla jeho svěřencům skvěle, vyhráli ji 3:0 a odskočili na 19:16. Zde se zápas zlomil.

Následně se hrálo gól za gól, ale ještě to bylo drama, když se v 56. minutě hosté dotáhli na jediný gól 22:21. Ovšem dvě trefy Martina Němce přinesly klid a jistotu do domácích řad a extáze radosti se nesla halou poslední dvě minuty. Nové Veselí ještě půlminutu před koncem korigovalo, ale porážce nezabránilo.

Strakoničtí podali disciplinovaný výkon v defenzivě, kde makali od první do poslední minuty nadoraz. Nic nevypustili. Podržel je i gólman Jindřich Mráz, útok táhli devítigólový Martin Němec a pětigólový Adam Nejdl. Fantastickou kulisu vytvořily více než tři stovky fanoušků, kteří hnali mužstvo za úspěchem.

FAKTA

Chance extraliga – 22. kolo: HBC JVP Strakonice 1921 – TJ Sokol Nové Veselí 24:22 (10:10).

Branky: Němec 9 (2), A. Nejdl 5, Sedláček 4, Wildt 3, Bernhard, M. Nejdl, Krejčí 1 – Gregorovič 8, Flajsar 4 (3), Štěpán 3, Ogoun, Halíček, Tomášek 2, Navrátil 1. Rozhodčí: Hanák, Pavlíček. Vyloučení: 2:3. ŽK: 1:2. Góly ze sedmiček: 2:3. Diváků: 320. Nejlepší hráči utkání: M. Nejdl – Gregorovič.

Další výsledky: Karviná – Hranice 26:16, Maloměřice Brno – Talent tým Plzeňského kraje 26:39, Kopřivnice – Frýdek-Místek 35:24, Jičín – Lovosice 31:39, Zubří – SKKP Brno 30:24. Volno měla Dukla Praha.

Zdroj: www.hazenastrakonice.cz