Strakoničtí házenkáři doma přetlačili Hranice!

Je to doma! Druhé důležité vítězství v sezoně s přímým konkurentem v tabulce vybojovali ve 20. kole Chance extraligy strakoničtí házenkáři. V sobotu 3. února si připsali dva body, když na svém hřišti porazili jedenácté Hranice 27:25 (13:14) a dotáhli se na ně na dva body. Současně také odskočili posledním Maloměřicím Brno na rozdíl dvou bodů.

Jihočeši tak udrželi reálné naděje na vyrovnaný boj o udržení v nejvyšší soutěži. K druhé výhře však vedla trnitá cesta. Svěřenci trenéra Michala Zbírala většinu zápasu dotahovali náskok soupeře, utkání zlomili ve svůj prospěch až v poslední desetiminutovce.

Domácím vůbec nevyšel vstup do zápasu a poté ani do druhého poločasu. Hned v úvodu si hosté vypracovali tříbrankový náskok a v 17. minutě vedli už dokonce o pět branek (stav 5:10). Strakoničtí se těžko prosazovali přes tvrdou obranu soupeře, kterému zachytal i brankář, který lapil i jednu sedmičku. Rozdíl pěti branek ve skóre byl ještě ve 21. minutě, ale ve zbylém čase do přestávky byli domácí lepší. Herně se zvedli a dotáhli se na gól (13:14), když navíc poslední útok s možností na vyrovnání nevyužili.

Druhé dějství začalo stejně jako to první. Hraničtí byli lepší a důraznější, domácím toho mnoho nedovolili, a vypracovali si během deseti minut čtyřbrankový náskok. Ve 40. minutě byl stav 16:20, následně se ale Strakoničtí vrátili do hry dvěma trefami v řadě. Pak jim soupeř dvakrát lacino daroval míč, ovšem ti své šance v gól nepřetavili. To až do třetice, kdy hosté opět lacino ztratili balon, a za dalších 40 sekund bylo srovnáno na 20:20. To běžela 48. minuta.

Hala ožila! Skóre mohl poté ještě vylepšit Eduard Wildt, jenže nařízenou sedmičku neproměnil. Hosté si tak vzali vedení zpátky, ovšem naposledy v zápase. Jihočeši byli s podporou zaplněné haly politi živou vodou a během necelé minuty dvěma přesnými zásahy otočili na 22:21, aby v 55. minutě zvýšili na 23:21. Pak to bylo pokaždé gól za gól v rychlém sledu, hosté se necelou půlminutu před koncem dotáhli na 26:25. Poslední útok domácích ale zužitkoval Michal Krejčí a trefou na 27:25 stvrdil vítězství.

Následovala obrovská euforie a radost, na straně hostů smutek a zmar. Duel měli ve svých rukách, ale srdnatě bojující domácí ho i díky většímu štěstí a méně chybám v závěru dokázali otočit. Nenechali se zlomit a bojovali až do samého konce. Utkání mělo s ohledem na vývoj soutěže náboj a možná přemotivovanost se projevila i na počtu vyloučených.

FAKTA

Chance extraliga – 20. kolo: HBC JVP Strakonice 1921 – TJ Cement Hranice 27:25 (13:14). Branky: Nolč 8, Němec 7 (2), M. Nejdl, Sedláček 3, Landsinger 2, Bernhard, A. Nejdl, Bičiště, Krejčí 1 – Pelák 11, Korger 8, Piwko 3 (1), Padalík 1 (1), Třeštík, Polášek 1. Rozhodčí: Bubeníček, Petruška. Vyloučení: 7:6. ŽK: 1:1. Góly ze sedmiček: 2:2. Diváků: 270. Nejlepší hráči utkání: Nolč – Korger.

 

Zdroj: www.hazenastrakonice.cz