Prvenství budeme chtít na jaře udržet, říká kouč házenkářek

Suverénně si počínaly v podzimní části sezony házenkářky Strakonic. Tým, který je věkově stále ještě dorostenecký, se v pozici nováčka ve druhé lize žen nijak nerozkoukával. Soutěž hned opanoval! S dvoubodovým náskokem je v čele desetičlenné tabulky a své postavení bude chtít, jak zmínil trenér Miroslav Vávra, udržet i v jarní části.

Podzim v nové soutěži jste zvládli na výbornou, v polovině vedete tabulku. Je to potvrzení toho, co jste očekával, nebo i pro vás je to příjemné překvapení?
Druholigové soupeře jsem moc neznal. Když jsme do soutěže vstupovali, měl jsem přehled jen o Chebu a o Písku B. Vzhledem k průběhu soutěže ale mohu říci, že jsem nadmíru spokojený, protože v tomto mladém věku, navíc s roční pauzou od házené kvůli covidu, to holky zvládly a dokázaly s každým soupeřem nejen držet krok, ale i vítězit. Nepovedlo se nám akorát uhrát lepší výsledek v Písku, to byl opravdu dobrý mančaft.

O čem svědčí vaše postavení?
Svědčí o tom, že tato soutěž – stejně jako druhá liga mužů – je už spíše na „dojezd“ hráček, které už nechtějí pokračovat v žádných velkých výkonech. Nehraje se na žádný výkon, chybí tréninkový proces. Vzhledem k tomu, že naše holky jsou hodně mladé a chtějí na sobě pracovat, ostatní přehrávají.

Je právě mládí týmu, trénovanost a dobrá fyzická připravenost tím, čím ostatní družstva přehráváte?
Přehráváme je podle mě jednoduchou věcí, a to střelbou z dálky. Nikdo totiž není schopen z dálky vystřelit, u nás to naopak skvěle zvládají Simona Schreibmeierová a Verča Vávrová. Proto si myslím, že soupeře převálcujeme.

 

Zdroj: https://www.jcted.cz/strakonicko/62170-prvenstvi-budeme-chtit-na-jare-udrzet-rika-kouc-hazenkarek/