Strakoničtí házenkáři bez porážky přezimují první

Zvládli to! Sedmou výhrou v řadě strakoničtí muži potvrdili pozici nejlepšího týmu podzimní části první ligy. V dohrávce 11. kola v pátek 10. prosince porazili na domácím hřišti Velkou Bystřici 37:27 (17:13), díky čemuž přezimují v čele tabulky. S jednobodovým náskokem na druhý Zlín. A jako jediní bez porážky, při dvou remízových ztrátách a celkově devíti vítězstvích. V součtu to znamená 20 bodů, ztratili tak pouhé dva.

Strakoničtí k zápasu nastoupili kromě nemocného pivota Martina Nového v plné síle, což se muselo proti soupeři z Moravy projevit. Ten totiž přijel jen s osmi hráči do pole. Fyzická převaha tak byla jasně na straně Jihočechů, což se projevilo ve druhé polovině druhého poločasu. V tom prvním hosté drželi krok. Domácí vedli brzy o tři branky a postupně se jejich náskok vyšplhal až na rozdíl sedmi branek (14:7 ve 22. minutě). Následně udeřili třemi trefami v řadě hosté a do přestávky udrželi čtyřgólový rozdíl.

Zápas se hrál spíše ve vlažném tempu, od začátku bylo jasné, že domácí potvrdí roli favorita a získají dva body. I když po zahájení druhé části dovolili soupeři dotáhnout se na dvě branky (18:16 a 19:17). Ale postupně se začalo hrát vyloženě podle strakonických not a rozdíl se opět postupně zvýšil. Od 48. minuty dali domácí od stavu 29:23 šest gólů v řadě a rázem vedli 35:23. Ve zbývajících sedmi minutách se však už prosadili jen dvakrát, naproti tomu hosté čtyřikrát, a tak rozdíl byl nakonec desetibrankový.

Komentář trenéra Michala Zbírala: „Zápas měl průběh, jaký jsem očekával. Myslel jsem si, že budeme lepší, zvlášť když jsme viděli soupisku soupeře, který přijel s nízkým počtem hráčů. Bylo jasné, že budeme mít fyzicky navrch. Ovšem trošku jsem se bál toho, že se hraje v pátek, kluci jsou po práci, přičemž si chodí v tuto dobu ´jen´ zatrénovat a není to připravené vyloženě na ostrý zápas. Z tohoto jsem měl obavy. A to, že hosté přijeli v devíti, kluci určitě také měli v hlavách. Dostávali jsme laciné góly, udělali jsme zbytečné chyby, některé šance jsme nevyužili. Ale po celou dobu jsme si průběh utkání hlídali. Byl jsem rád, že jsem mohl protočit všechny hráče.“

FAKTA

I. liga mužů – 11. kolo: HBC JVP Strakonice 1921 – Házená Velká Bystřice 37:27 (17:13). Branky: Bičiště 7 (1), Krejčí 6, M. Nejdl, Říha 4, Mošovský 3 (3), Pek, Sedlák, Samek 3, Kaplan 2, Miklas, Wildt 1 – Možíš 7 (3), Michálek 6, Šoustal 4, Ostrožovič, Kubis 3, Pörsök, Švébiš 2. Rozhodčí: Rutta, Větrovský. Vyloučení: 2:2. ŽK: 3:2. Góly ze sedmiček: 4:3. Nejlepší hráči utkání: Bičiště – Michálek.

 

Zdroj: www.hazenastrakonice.cz