Nohejbal: Doma jedna výhra a jedna porážka

Tři zápasy a tři výhry. Taková byla dosavadní bilance strakonických nohejbalistů, kteří byli zatím stoprocentní. Ve třetím kole základní části krajského přeboru na jejich kurty v Habeši zavítali favorité celé soutěže. V dopoledním utkání se popasovali s Horažďovicemi a odpoledne přišla řada na Janovice. To, že v obou týmech jsou hráči se zkušenostmi z první ligy a extraligy, napovídalo nelehký úkol.

Do první dvojice dne se horažďovickým bratrům Hokrům postavili Majewski s Žilákem. Ti na ně v obou setech nenašli recept a snadno jim podlehli. Ve druhém deblu se Zemen s Votavou probojovali do třetího setu, ale ten si Slavíček s Buriánkem pohlídali a připsali další bod. Strakoničtí chtěli zatáhnout za ruční brzdu, a proto nasadili do první trojice Majewskiho, Zemena a Votavu. Jenže v pohodě hrající bratři Hokrové s Novotným žádné drama nepřipustili a ve dvou setech vyhráli. Následoval singl a v něm měli domácí poslední možnost na zvrat v utkání. Do toho místo zraněného Smrčky nastoupil Majewski. Nevedl si vůbec špatně. Nicméně Lukáš Hokr předvedl, že singl má v krvi. Díky vyšší technické vyspělosti a zkušenostem z první ligy, ve dvou setech zajistil horažďovickým výhru v celém zápase – 0:4. V tu chvíli se hrálo nejen o čest, ale i psychickou pohodu na odpolední zápas. To si vzali Žilák s Vlasem za své a v první odvetné dvojici ve třech setech skolili Slavíčka, Buriánka a střídajícího Novotného – 1:4. Do druhé dvojice hosté vyslali Lukáše Hokra společně s jeho otcem Radkem Hokrem. Ten dělal pestrým útokem značné problémy Zemenovi s Votavou. Dva sety stačily na jejich prohru – 1:5. Ve druhé trojici nastoupil opět Vlas společně s Votavou a Žilákem. Ti uzavřeli celé utkání výhrou a snížili na konečných 2:5.

 

Za tým TJ ČZ Strakonice bodovali:

Dvojice – Vlas, Žilák – 1

Trojice – Vlas, Votava, Žilák – 1

 

Po dopoledním utkání měli strakoničtí na účtě první letošní prohru. Odpoledne přijel soupeř z Janovic včele s Jiřím Macurou, který byl stabilním hráčem v minulém roce prvoligových Horažďovic a v dresu Dynama Českých Budějovic si zahrál i extraligu. Domácí chtěli po dopolední celkem hladké prohře bodovat. V prvním deblu Majewski s Žilákem najeli přesně podle tohoto scénáře a hostující dvojici nedovolili v obou setech se dostat přes pět bodů. To Zemen s Votavou první set s Macurou a Cibulkou snadno prohráli, ale ve druhém si vynutili rozuzlení ve zkrácené sadě. Tam to v rozhodujících momentech vzal Macura na sebe a bylo srovnáno – 1:1. Třetí zápas v podobě první trojice se dostal opět do zkrácené sady, ale tam už mohli Majewski, Votava a Zemen proti Macurovi, Cibulkovi a Podstatnému slavit. Janovičtí prohrávali 2:1, proto nasadili do singlu Macuru, zřejmě s vidinou snadně získaného bodu. Opak byl pravdou. Majewski hrál, jako kdyby to bylo naposled. První set vyzněl pro domácího borce. Ve druhém se zase zaskvěl Macura. Bohužel za devítek ve třetím setu Majewski těsně vykopl smeč do autu a tak bylo srovnáno. V odvetných deblech nejdříve Žilák s Majewskim těsně prohráli ve dvou setech s Macurou a Cibulkou, ale Zemen s Votavou v pohodě přejeli druhou hostující dvojici. Bylo srovnáno 3:3. Poslední zápas nabídl krásnou podívanou. Domácí nasadili Vlase, Zemena a Votavu. Ti nejdříve v prvním setu o dva balony vyhráli, ale stejnou mincí jim ve druhém oplatilo trio vedené Macurou. Šlo se opět do zkrácené sady, ve které Žilák vystřídal Vlase a na síť šel úřadovat Zemen. Zde měli strakoničtí velkou porci štěstí, když výborně hrající Macura za devítek vyhodil smeč o pár centimetrů do zámezí. Domácí mohli slavit výhru 4:3.

 

Za tým TJ ČZ Strakonice bodovali:

Dvojice – Majewski, Žilák – 1, Zemen, Votava – 1

Trojice – Majewski, Votava, Zemen – 1, Žilák (Vlas), Votava, Zemen – 1.

 

Vedoucí týmu Zbyněk Žilák: V prvním zápase jsme Horažďovickým moc velký odpor nekladli. Je potřeba ocenit šikovnost a kvalitu soupeře. Nicméně většina domácích hráčů zahrála hluboko pod svým průměrem. Jen díky první odvetné dvojici a poslední trojici jsme odvrátili debakl. Velmi dobře zahráli Vlas a Votava a také Žilák ve druhé odvetné dvojici a trojici snesl měřítko. Ve druhém zápase proti Janovicím jsme zachytili začátek. Nicméně soupeř dokázal srovnat a otočit stav utkání. Ještě před zápasem jsme se s Ondrou Majewski domlouvali, jestli půjdu na singl já nebo on. Ondra si věřil víc, tak nastoupil on a chyběly doslova centimetry a mohl mít skalp Jiřího Macury. Zaslouží pochvalu. Poslední trojka byla doslova infarktová, ale naštěstí Macura vykopl do těsného autu a my mohli slavit. Opět se prokázalo, že v zimě jsme kvalitně potrénovali a ve spoustě herních činností jsme se zlepšili a pokud se nedaří jednomu, dokáže ho zastoupit druhý. Další pozitivum je, že jsme dokázali vyhrát tři trojice ze čtyř, ve kterých exceloval Jindra Zemen. Výborný týmový výkon, který nás udržel na druhém místě tabulky. V dalším kole 26. května jedeme na hřiště Radomyšle, kde chceme naplno bodovat. Nicméně zadarmo nám to domácí nedají. Od Strakonic to není daleko, tak nás přijďte podpořit!