Strakonický nohejbal opět v reprezentaci!

Velký úspěch zaznamenali nohejbalisté TJ ČZ Strakonice! Nejen v mužských soutěžích nastupují jejich hráči, ale také v žákovských. Pod vedením trenérů Petra Votavy, Zbyňka Žiláka a Karla Vlase proniká do nohejbalového Světa několik nadějných mladých talentů. Důkaz, že to ve Strakonicích dělají dobře, potvrdila pozvánka od Komise reprezentace ČR na soustředění nadějí v kategorii mladších žáků.  Ta byla adresována Tomáši Votavovi, který je velkým talentem.

Ten nastupuje v dresu Strakonic v nejnižší mužské soutěži v okrese a také v dresu TJ Radomyšl v krajském přeboru žáků. Právě zde na sebe upozornil nejvíce. Jeden z prvních velkých úspěchů zaznamenal v letošním roce na mistrovství české republiky trojic v kategorii mladších žáků, kde svůj tým dotáhl na krásné třetí místo. Samotné soustředění proběhlo od 30 listopadu do 2. prosince ve sportovním centru Nymburk. Pod vedením šéftrenéra Jiřího Šmejkala a jeho asistenta Michala Hostinského se zde připravovalo 10 nejlepších mladších žáků ze 180-ti z celé ČR.

„Někteří zde byli již po několikáté, ale rozhodně se v této konkurenci Tomáš neztratil. Cílem bylo podchytit včas tyto talenty a prověřit jejich nohejbalové schopnosti, fyzickou úroveň a celkový přístup ke sportu. Pro náš oddíl je to velký úspěch a také motivace k další práci. Odvezl jsem si odsud několik zajímavých poznatků. Musím také ocenit přístup trenérů, kteří byli na velmi vysoké ůrovni,“  sdělil trenér Petr Votava.