Stolní tenisté zvládli obě derby na výbornou

Stolní tenisté TJ ČZ Elektrostav Strakonice pokračují ve vítězném tažení třetí ligou, když v pátém a šestém kole přesvědčivě porazili oba jihočeské soupeře. V sobotním utkání potvrdili roli favorita a vyhráli na stolech RUFY Bechyně 10:2, když se o body podělili J.Slapnička, A.Končal 3, P. Novotný 2 a čtyřhry. V neděli naši hráči zajížděli na stoly Sokola Vodňany, kde se obavy z tohoto utkání nepotvrdili a naši hráči doslova „přejeli“ soupeře 10:0 v poměru setů 30:6, o body se podělili všichni rovným dílem J. Slapnička, P. Novotný, A. Končal, M. Brožek po 2 a čtyřhry.

O zhodnocení celého utkání jsme požádali trenéra Elektrostavu Vladimíra Havlíka: „Za předvedené výkony je třeba pochválit všechny hráče, vyzdvihnout je nutné výkon toho nejstaršího, Michala Brožka (31), který v utkání s Tomášem Borovkou, nejlepším hráčem domácích, ukázal, jak se bojuje o mistrovské body a tím zlomil definitivně odpor soupeře. Naši hráči svými výkony od začátku sezony nastavili vysoký standart, kterým dnešního rivala doslova smetli za stolů a beze zbytku naplňují známé pořekadlo, že těžce na cvičišti, lehce na bojišti.“

V dalším dvoukole naši hráči zajíždějí do Prahy, kde v sobotu zavítají na stoly Střížkova a v neděli je prověří mladí hráči El.Niňa. Popřejme jim, ať v soutěži pokračují bez ztráty kytičky.