Házenkáři potrápili vicemistrovskou Plzeň

Prohráli, ale víc než se ctí! Extraligoví házenkáři Strakonic odehráli ve 4. kole vynikající partii na hřišti vicemistrovské Plzně, kde nakonec podlehli 29:35 (13:15). Ovšem podali skvělý výkon a favorita hodně potrápili.

Jihočeši se na začátku ujali vedení, ale pak převzali otěže zápasu domácí a hosté museli dohánět ztrátu. Ta však byla minimální, nejvíce čtyři góly. Do přestávky ji Strakoničtí stáhli na dvě branky. A po změně stran ukázali, že výkon v prvním dějství nebyl náhodný.

V úvodu druhé části soupeř odskočil, ale čtyřmi trefami v řadě se rázem ujali vedení Strakoničtí! A ve 48. minutě už měli k dobru tři góly (stav byl 17:20). Tuto pasáž vyhráli v poměru 7:2. Pak si domácí vzali vedení zpátky a ve 44. minutě byl stav smírný 22:22. Následující minuty patřily Talentu, který vytáhl skóre v 53. minutě až na 31:24.

Hosté nic nevzdali a tři minuty před koncem se dotáhli na rozdíl čtyř branek (stav byl 33:29), ovšem závěr patřil Plzeňským, kteří přidali dva góly a žádné drama nepřipustili. Výborné utkání odehrál strakonický pivot Martin Němec, který z 12 střel zaznamenal 11 branek. Sekundoval mu Adam Bernhard s osmi zásahy (čtyři trefy byly ze sedmiček) a pětkrát se prosadil Adam Nejdl. V brance byl výraznou oporou kapitán Jindřich Mráz.

FAKTA

Chance extraliga – 4. kolo: Talent tým Plzeňského kraje – HBC Strakonice 1921 35:29 (15:13). Branky: Skopár 7 (2), Vinkelhöfer 5, Douda 4 (2), Ćurčić, Šafránek, Bláha, Dokoupil 3, Škvařil, Beneš 2, Dubský, Herajt, Stehlík 1 – Němec 11, Bernhard 8 (4), A. Nejdl 5, M. Nejdl, Samek 2, Wildt 1. Rozhodčí: Čapek, Veselý. Vyloučení: 1:6. ŽK: 1:1. Góly ze sedmiček: 4:4. Diváků: 580.

Petr Štochl, trenér Talent týmu Plzeňského kraje: „Bylo to složitější, než jsme chtěli. Špatně se mi to hodnotí. Mám pocit, že jsme do utkání šli s tím, že v pohodě vyhrajeme, a to se nevyplácí. Strakonice hrály aktivně, tlačily se na nás.“

Michal Zbíral, trenér HBC Strakonice 1921: „Za vcelku dobrým výsledkem stála souhra věcí, které potřebujeme, aby nám fungovaly. Byli jsme efektivní v útoku – proměňovali jsme šance, byli jsme agresivní v obraně a dobře chytal Jindra Mráz. Na Plzni se podepsaly absence a je vidět, že je na začátku sezony v herním útlumu, což nám hrálo do karet, abychom mohli pomýšlet na přijatelný výsledek. Po změně stran jsme vedli až o tři góly, ale pro nás je to ve druhé půli obecně o štěstí a o tom urvat to. Rozdíl v tréninkových jednotkách oproti soupeři je skoro dvojnásobný. Docházejí nám síly, koncentrace není taková, navíc jsme měli nějaká vyloučení a síla Plzně se začala projevovat. Museli bychom mít hodně štěstí, abychom mohli pomýšlet na bodový zisk.“

Zdroj: www.hazenastrakonice.cz