Trenér chce pilovat fyzičku a zaměřit se na defenzivu

Strakoničtí házenkáři v úterý 16. července zahájili letní přípravu. Potřetí v řadě na extraligu. Na úvodním tréninku se sešlo 16 hráčů, které vedl trenér Michal Zbíral spolu s novým vedoucím mužstva Michalem Fenclem.

Hráči se budou připravovat jen v domácích podmínkách, tedy bez klasického soustředění. Důvodem tohoto kroku je finanční úspora. Klub na začátku července řešil svoji účast mezi elitou, s přispěním Jihočeského kraje bude nakonec v nejvyšší soutěži opět startovat.

Trénovat budou házenkáři každý den. „Budeme se hodně zaměřovat na fyzickou část, nebudeme úplně ustupovat z nároků díky přípravným utkáním, která odehrajeme. Asi trochu v přípravné fázi obětujeme kvalitu hry na úkor fyzické připravenosti,“ přiblížil trenér Michal Zbíral. Tři čtvrtiny přípravy podle něj pojede mužstvo fyzičku, finální souhru bude pilovat až poslední dva týdny před startem soutěže.

Prvním soupeřem v přípravě bude v pátek 2. srpna německý TSV Lohr, s nímž se Strakonice utkají ve Šťáhlavech. Hned o den později je v Lázních Kynžvart čeká víceméně tradiční měření sil s německým Plauenem, kde působí David Zbíral. Následovat pak budou turnaje právě v Plauenu a v Brně, v týdnu dojde také na střetnutí s Třeboní. To by měl být jediný domácí zápas.

Mužstvo zůstalo pohromadě, nedošlo k výrazným změnám. Své působení v A-týmu ukončil Michal Krejčí, který hrál na křídle, naopak do mužstva se z béčka vrátil pivot Tomáš Samek. Kouč Michal Zbíral zdůraznil, že se v nadcházejících týdnech chce zaměřovat především na obrannou činnost. „Myslím, že jsme v minulosti inkasovali zbytečně moc gólů. Chci se zaměřit hlavně na zpevnění obrany. Naštěstí tým zůstává stejný, takže v útočné fázi budeme pilovat pouze detaily v nábězích a souhrách,“ doplnil.

 

Zdroj: www.hazenastrakonice.cz