Pomoc pro Terezku. Házenkáři nemocnému děvčeti věnovali 15 tisíc

Jak symbolické! V sobotu 9. března oslavila Terezka Kodýdková z Horažďovic 11. narozeniny. Ve stejný den hráli své třetí jarní prvoligové utkání házenkáři TJ ČZ Strakonice, kteří na svém hřišti hostili Sokol Vršovice. Výtěžek ze vstupného z tohoto duelu plus dobrovolné příspěvky od fanoušků byly tentokrát určeny právě pro Terezku, jako finanční pomoc pro boj s její nemocí.

Kromě toho přispěli i hráči A-týmu a konečnou částku dorovnal klub na rovných 15 tisíc korun. Tu pak spolu s klubovou vlaječkou a nástěnným kalendářem strakonických sportovců dívce a její rodině v sobotu 23. března před zápasem Strakonice – Dvůr Králové předal šéf oddílu Miroslav Vávra.

Maminka Soňa Kodýdková, jejíž dcera má nemocné srdíčko, byla z výše darované částky dojatá. „Doslova mě šokovala. Je to úžasné, moc všem děkujeme. Taková suma nám moc pomůže, máme na chvíli zase o starost méně,“ prohlásila. Peníze putovaly do katovické lékárny, kde má Terezka otevřený účet, z něhož čerpá.

Předseda klubu Miroslav Vávra uvedl, že inspirací pro pomoc Terezce byla dobročinná dražba filmového dresu od sportovního komentátora Jakuba Bažanta, která se v únoru uskutečnila v rámci vyhlášení nejlepších sportovců okresu za rok 2018. Získané peníze byly darovány Terezce. „Jsem rád, že jsme mohli pomoci dobré věci. Děkuji všem, kteří přispěli. A Terezce držíme palce. Je to velká bojovnice,“ zmínil Miroslav Vávra.