Trenér Havlík: Všechny válcujeme, hrajeme málo těžkých zápasů

Rozhovor s trenérem stolních tenistů TJ ČZ Strakonice Elektrostav Vladimírem Havlíkem po předposledním dvoukole základní části třetí ligy. Jeho svěřenci nejprve na svých stolech rozmetali Střížkov 10:0 a pak v bitvě jara přetlačili El Niňo Praha C 10:8. Jsou tak i nadále suverénní.

 

Čekal jste, že bude šlágr kola tak dramatický, nebo jste doufal v hladší průběh?

Utkání, které pro nás bylo maximálně důležité, jsem se velmi obával, protože jen málokdo věděl, že dva hráči z naší základní sestavy bojují s nachlazením a chřipkou. Za posledních čtrnáct dní byli v podstatě na tréninku jednou, což se samozřejmě svým způsobem projevilo. Bez pravidelného trénování není možné navodit herní pohodu a jistotu. V některých momentech bylo jednoznačně vidět, že je tento handicap limitoval.

Byl jste optimistou, přestože se duel dlouho pro vás vyvíjel nepříznivě?

Jsem spíše realista než optimista. Samozřejmě svému družstvu věřím, ale přiznám se, že v těchto klíčových momentech jsem byl už trochu na vážkách.

Jaké to vůbec je, když během jednoho víkendu získáte naprosto jednoznačné a pak doslova vydřené vítězství?

Mezi oběma soupeři byl veliký rozdíl v kvalitě, což bylo samozřejmě znát. Naši hráči hrají minimum těžkých zápasů, protože každého válcujeme. Těch, kdy musí jet na plný plyn, je tak čtyři až pět.

Cíl jste splnili, takže v play-off nejspíše narazíte na Rakovník, který s největší pravděpodobností udrží druhou pozici. Bude to pro vás přijatelnější soupeř, než by bylo céčko pražského EL Niňa?

Při vší úctě k výkonům Rakovníku v letošní sezoně si všichni uvědomujeme, že herní kvalita EL Niňa je o trochu vyšší. Proto jsme chtěli využít domácího prostředí a vyhrát, jinak bychom se znovu potkali v play-off, a to jsme rozhodně nechtěli.

Ještě předtím musíte odehrát závěrečné dvoukolo základní části. Pojedete do západočeské metropole s tím, že chcete bezpodmínečně udržet vítěznou sérii, nebo příležitost dostanou mladí hráči, aby získali cenné zkušenosti?

Samozřejmě mě trochu láká představa, že bychom vyhráli třetí ligu s naprosto perfektní bilancí 22 výher – nula porážek, myslím, že na to reálně máme, ale tentokrát dostanou příležitost mladíci. Na stolech plzeňských družstev budou mít šanci se otrkat.

 

Zdroj: Týdeník Strakonicko (www.jcted.cz)