Tomáš Havlík výrazně přispěl ke skalpu vicemistra

Nad jeho dalším působením v extraligovém celku KT Praha po boku českých legend Milana Orlowského s Jindřichem Panským visel veliký otazník. Nakonec ale vše dobře dopadlo a Tomáš Havlík, jenž je odchovancem TJ ČZ Strakonice Elektrostav, píše v nejvyšší soutěži další kapitolu. A začal nejlépe, jak mohl!. Na úvod přispěl svému týmu veledůležitým bodem ke skalpu úřadujícího vicemistra z El Niňa. „Když budeme bojovat o každý míček v každém utkání, tak naše výsledky mohou být rozhodně zajímavé a sám jsem na ně velice zvědav,“ zamýšlí se sportovec, který se jako jeden z mála v extralize stolním tenisem neživí.

Začátek z říše snů. Jinak váš vstup do nového extraligového ročníku asi ani popsat nejde, že?

Musím říci, že před zápasem by si nikdo z týmu KT na tento výsledek nevsadil. Po příjezdu soupeře jsme ovšem viděli, že není přítomen jeho hráč číslo jedna Dmitrij Prokopcov. V tu chvíli se naše naděje na zisk bodů zvýšila. Ovšem, že tento zápas vyvine do výhry nad vicemistrem loňského ročníku extraligy ve stolním tenise, jsme nikdo nepředpokládal. Je to opravdu fantastické.

Jaká v pražském střetnutí panovala atmosféra? Dala by se přirovnat k fotbalovému derby Sparta – Slavia? Vládne mezi vámi také podobná rivalita?

Určitě každý chce v městském derby vyhrát a k tomu patří i někdy silnější emoce, než je zvykem v jiných utkáních, ale že by vládla nějaká fanatická nevraživost, si rozhodně nemyslím. Diváci hnali dopředu svůj tým, ale dle mého názoru, vždy v rámci slušnosti a fair-play.

Co podle vás rozhodlo o vašem vítězství?

Myslím si, že byly rozhodující dva momenty a sice první, kdy Tomáš Pavelka prohrával 0:2 na sety s obranářem Stanislavem Kučerou a po veliké bitvě tento zápas otočil, zvládl a vyhrál 3:2. A druhý moment byl, kdy já jsem nastupoval k poslednímu zápasu ve dvouhře v celém utkání s Petrem Kauckým a tento souboj dotáhl do vítězného konce. Tím pádem jsem přispěl posledním bodem k vítězství KT Praha nad SF SKK El Niňem Praha.

Berete to jako prestižní skalp, vzhledem k tomu, o jak kvalitního soka se jednalo?

Určitě si tohoto vítězství velice vážím, obzvláště v takto důležitém momentu pro konečný výsledek prvního mistrovského utkání v extralize. Musím říci, že z průběhu zápasu s Petrem Kauckým mám opravdu radost. Až na pár výjimek jsem to zvládl opravdu dobře. Petra Kauckého jsem již v minulosti dokázal porazit, ale nikdy to není nic jednoduchého či jistého. Jinak pro upřesnění, řadu let byl v širším výběru reprezentace, má značnou sbírku medailí z mistrovství České republiky, řadu mezinárodních zkušeností z mezinárodních turnajů a soutěží (mnoho let hrával Superligu), živí se pouze stolním tenisem a rozhodně patří v tomto odvětví sportu k velmi úspěšným hráčům.

Ukázalo vám první kolo, v jakých patrech tabulky byste se mohli nacházet, nebo jste nohama na zemi a myslíte, že vás opět čeká boj o záchranu?

Musím říci, že mě tento výsledek překvapil, ale raději zůstávám nohami na zemi, takže určitě v první řadě bude cíl soutěž zachránit a věřím, že když budeme bojovat o každý míček v každém utkání, tak naše výsledky mohou být rozhodně zajímavé a sám jsem na ně velice zvědav.

 

Autor: Jan Petráš/Týdeník Strakonicko