Nohejbalisté TJ ČZ Strakonice získali bronz, nakonec bez boje

Strakoničtí nohejbalisté mají po sezoně. V sobotu 15. září měli na svém hřišti v Habeši sehrát poslední kolo play off krajského přeboru, po kterém by se v případě výhry umístili na celkovém třetím místě. Situace se vyvinula celkem kuriózně, protože muži od Otavy vyhráli, ale pouze kontumačně. „Vedoucí týmu ze Stříbra mi během týdne volal a omlouval se, že pro zranění několika klíčových hráčů nemohou nastoupit k utkání,“ vysvětlil vedoucí strakonického družstva Zbyněk Žilák. Takže mužstvo od Otavy skončilo na třetím místě v tabulce krajského přeboru v nohejbalu Plzeňského kraje bez boje.

Strakonice braly bronz loni a stejně tak tedy i letos. Ovšem ten aktuální má podle Zbyňka Žiláka pro tým trochu větší hodnotu. „V soutěži bylo o dva týmy více než loni, z toho jeden byl velmi kvalitní. Bohužel jsme si chtěli utkání o třetí příčku vybojovat sami a tím spíše, že jsme měli hrát v domácím prostředí,“ prohlásil. Dodal, že jinak byl s průběhem sezony celkem spokojený. „Na začátku jsem říkal, že třetí místo by bylo krásné, protože favorité soutěže v podobě Horažďovic a Janovic byli jasní. Ale i s těmi jsme dokázali hrát vyrovnaně. Až na drobné šrámy se nám zranění vyhýbala, navíc jsme byli o něco zkušenější,“ zdůraznil vedoucí mužstva. „A dovolím si říct, že i naše hra se zkvalitnila.“

Do konce září bude družstvo hrát okresní přebor, poté ho čeká pauza. „Na příští sezonu máme přislíbenou velmi kvalitní posilu a zhruba od půlky listopadu začneme trénovat v hale. Na závěr chci ještě poděkovat všem hráčům za přístup, našim sponzorům a fanouškům, kterých sice není mnoho, ale my si jejich podpory vážíme a jejich leckdy přísnou kritiku si bereme k srdci,“ uzavřel s úsměvem Zbyněk Žilák.

 

Zdroj: Týdeník Strakonicko