Nohejbalisty TJ ČZ čeká boj třetí místo

Strakoničtí nohejbalisté ukončili před prázdninami základní část krajského přeboru plzeňského kraje na třetím místě. Za sebou nechali Stříbro, Radomyšl a Zruč – Senec B. Základní část suveréně ovládli Horažďovice před druhými Janovicemi. Právě s nimi a na jejich půdě sehráli 8. září muži od Otavy zápas v semifinále play-off. Do dnešní chvíle s Janovicemi měli vyrovnanou bilanci, kterou chtěli zvrátit ve svůj prospěch.

NK JANOVICE – TJ ČZ STRAKONICE – 5:2.

Hrálo se za krásného slunného počasí a pěkné divácké kulisy. Obě sestavy nebyly kompletní, přičemž Strakonickým chyběl Votava a tým Janovic postrádal Bohatého.

Do prvního zápasu nasadily oba týmy elitní dvojice. Majewski se Zemenem byli proti Macurovi s Turkem vyrovnaným soupeřem, ale přece jen vyrobili v každém setu o jednu až dvě chyby více a těsně podlehli. Ve druhé dvojici Vlas s Žilákem proti Cibulkovi a Podstatnému celkem rychle srovnali stav na 1:1.

Následovala první trojice. Zde se projevila větší kvalita a zkušenost Jiřího Macury, který v obou setech povětšinou dominoval. K vidění byly pěkné nohejbalové momenty a výměny. Nicméně statečně bojující Majewski, Zemen a Smrčka nedokázali domácí trojici porazit. Prostřední část zápasu je velmi důležitá a toho si byl Smrčka vědom. V zápase singlistů se poměřil s univerzálem Macurou. Bohužel pro strakonického nohejbalistu to nemělo dlouhého trvání a po množství nevynucených chyb ho Macura vyprovodil z kurtu během pár minut. Celkový stav byl tedy 3:1 pro hosty. Nastal čas zatáhnout za záchrannou brzdu. A to v v podobě prvního zápasu odvetných dvojic. V prvním setu Vlas s Žilákem podlehli Macurovi s Turkem těsným poměrem, ale ve druhém setu se vzchopili a za vedoucího stavu 7:5 donutili domácí dvojici k oddechovému času. Bohužel domácí borci druhý set otočili a 10:9 zvítězili – 4:1. Domácí lavička se mohla radovat, protože postup do finále měli v kapse. Ve druhé odvetné dvojici Zemen s Majewskim podlehli až ve třetím setu a celkové skóre korigovali ve druhé trojici Vlas, Žilák a Smrčka, kteří bezproblémů přehráli domácí hráče – 5:2.

Finalisté jsou tedy NK Janovice a tým Horažďovic. Na Strakonické zbyl boj o třetí místo s Baníkem Stříbro.

Za tým TJ ČZ Strakonice bodovali:

Dvojice – Vlas, Žilák – 1

Trojice – Vlas, Žilák, Smrčka – 1

Vedoucí týmu Zbyněk Žilák: Tentokrát jsme prohráli se soupeřem, který nás zejména v rozhodujících momentech převyšuje kvalitou a hlavně zkušenostmi nasbíraných z ligových soutěží. I tak jsme ho dokázali potrápit a zejména v první odvetné dvojici se domácí Macura s Turkem zapotili. Zápas byl až do singlu otevřený a výsledky setů byli těsné. Bohužel ve trojicích nám chyběl Votava, což bylo znát jak v poli, tak na nahrávce. Na hru singlu se musíme tento týden zaměřit, protože na hře Smrčky bylo tréninkové manko znát. Pozitivní poznatek ze zápasu je, že nám fungovala mezihra a téměř při každém útoku jsme byli na síti. Klukům z Janovic přejeme hodně štěstí ve finále. Nás čeká boj o třetí místo, do kterého dáme vše. Rád bych tímto pozval všechny příznivce na poslední zápas sezóny krajského přeboru, kdy 15. září od 10:00 hodin přivítáme na svém hřišti v Habeši TJ Baník Stříbro. Přijďte nás podpořit!“