Hojná účast strakonických badmintonistů sklidila ovoce

V Praze a v Plzni o víkendu proběhl turnaj: Letňany Open – minibadminton U9,11 a GDP U13,15,17.

Nejvíce se dařilo nejmladším, kteří v hlavní soutěži dvouher chlapců brali hned 1. a 3. místo.

Na 1. místo dosáhl Daniel Přech, který prošel turnajem suverénně bez jediné prohry a 2. místo těsně uteklo Vítu Vránovi, který měl sice stejný počet výher jako 2. Filip Valko, ale bodově na něj nedosáhl, i tak bral krásné 3. místo.

V U11 jsme měli další dva hráče a to Davida Hrdličku a Jiřího Kropše. Z výše uvedených se lépe dařilo Hrdličkovi, který se s bilancí 4 výher a jedné prohry mohl ucházet o 2. i 3. pozici, bohužel to bodově nevyšlo, ale i tak bral skvělé 4. místo.

V U13 si nejlépe počínala Běta Hrdličková, která po třísetové bitvě udolala Terezu Liškovou a obsadila 3. místo. Její deblová parťačka Aisha Hemalová brala v singlu 11. příčku a spolu ve čtyřhře dosáhly na krásné 3 místo. Jediným zástupcem z řad chlapců byl Lukáš Malý, který ve čtvrtfinále narazil na celkového vítěze turnaje Jiřího Čejku a nakonec bral 8. místo.

V U15 za dívky nastoupily Adéla Grabmüllerová s Viktorií Dostálovou a za chlapce Denis Málek s Františkem Dostálem. Na nejvyšší příčku v této věkové kategorii dosáhl D. Málek, který obsadil 12. místo, za ním shodně na 15. pozici sourozenci Dostálovi a hned v závěsu za nimi A. Grabmüllerová.

V U17 předvedli kluci solidní výkon, který vynesl A. Pellerovi 10. místo a kousek za ním na 13 místě skončil T. Holub.

Všem zmíněným děkujeme za účast a samozřejmě gratulujeme za skvělé výsledky!

Připravil Josef Smetana