Covid rozklížil tým, který trenéři dali opět dohromady

První turnaj Žákovské ligy vyšel strakonickým starším žákům na jedničku. Naplno využili domácího prostředí a v sobotu 10. prosince si připsali plný počet osmi bodů, díky kterým jsou v čele pětadvacetičlenné tabulky. Postupně porazili Lokomotivu Vršovice 36:18, Děčín 39:14, Lovosice 22:18 a na závěr Ledeč nad Sázavou 30:11. Trenéři Václav Hokr a Zbyněk Korec byli nadmíru spokojeni. „Jsme na kluky nesmírně hrdí,“ hodnotil Zbyněk Korec.

Pro přiblížení, jakou cestu k současným výsledkům tým urazil, se kouč vrátil ještě o čtyři roky zpět, kdy družstvo ročníku 2008 patřilo v minižactvu mezi republikovou špičku. „Jenže potom přišel covid a my jsme prakticky mladší žáky proleželi doma. Chlapci šli samozřejmě výkonnostně dolů, celý tým byl rozklížený po psychické stránce, nikoho nic nebavilo a kluci byli bez zájmu. Takže minulý ročník jsme se vyloženě protrápili,“ popsal Zbyněk Korec.

Trenéři ale byli přesvědčeni, že jejich svěřenci v sobě mají potenciál. Proto zintenzivnili tréninky (pomáhal jim extraligový hráč David Bičiště) a dali hráče dohromady jako tým. „A povedlo se nám nastavit klukům v hlavách náhled na házenou jako věc, bez které ´´´ nemůžou být´. Sebralo nám to všem spoustu času a nervů,“ zdůraznil Zbyněk Korec. Velké pozitivum podle něj byl také příchod levoruké spojky Volodymyra Kolesnyka, který pochází z Ukrajiny. „Tento článek nám do kvalitní základní šestky chyběl. Takže jsme za jeho příchod moc rádi.“

Už po tvrdé přípravě bylo trenérské duo přesvědčeno, že družstvo je opět zpátky v republikové špičce. „Nasvědčovala tomu i přípravná utkání, kdy jsme si poradili s extraligovými soupeři i s vítězi jiných krajů republiky. Vysokou výkonnost jsme potvrdili jednoznačným vítězstvím v Jihočeské lize starších žáků v podzimní části, což nám zajistilo přímý postup do Žákovské ligy a možnost organizovat turnaj na domácí palubovce,“ zmínil trenér. Tuto možnost zužitkovali Strakoničtí na sto procent.

Dalších pět turnajů ale mají v příštím roce ještě před sebou, ten nejbližší je čeká o víkendu 21.-22. ledna. „Na další turnaje se musíme opět precizně připravit. Za nás slibuji, že pořádně potrápíme špičku republiky,“ uzavřel Zbyněk Korec.

 

Zdroj: www.hazenastrakonice.cz