Mise splněna! Stolní tenisté hlásí definitivní záchranu

Padesát procent. S takovou úspěšností vyšli stolní tenisté strakonického Elektrostavu z dalšího dvoukola druhé a třetí ligy, které bylo na programu o víkendu 22. – 23. února. Obě výhry přispěly k definitivní ligové záchraně obou týmů.

V sobotu to byl v podání borců od Otavy doslova koncert – soupeři byli naprosto bez šance! Druholigové áčko na svých stolech rozmetalo béčko pražské Elizzy 10:3 (body: Havlík a Slapnička 3, Copák 2, Soukup a čtyřhra 1) a druhý tým se výborně prezentoval v jihočeském derby, které ho zavedlo do herny družstva Soběslav – Studená. Tam vyhrálo jednoznačně 10:1 (body: Brožek 3, Krejčí, Hýža a Zeman 2, čtyřhra). A tím si Elektrostav zajistil záchranu na obou frontách.

Druhý den už tolik úspěšný nebyl, na čemž se projevila absence klíčových hráčů. Oba týmy tak musely nastoupit ve velmi kombinovaných sestavách. Áčko bez dvou hráčů základní sestavy podlehlo céčku pražského El Niňa 5:10 (body: Slapnička 3, Copák 2) a béčko neuhrálo ve Vodňanech ani bod.

Komentář trenéra Vladimíra Havlíka: „Při absenci Petra Novotného, jenž patří do základní sestavy prvního družstva, jsme museli improvizovat. Proto je výhra každého týmu možným maximem. To nás posunulo daleko od sestupových vod, což bylo naším cílem od začátku sezony.“

Tabletenisové soutěže budou zase pokračovat o víkendu 7. – 8. března. Béčko přivítá oba týmy plzeňského Unionu a áčko zavítá do Mostu a do Šanova.