Strakonické házenkáře v přípravě trápí marodka

Dva týdny už jsou v tréninkovém zatížení strakoničtí muži. Přípravu na jarní část začali 3. ledna. Zatím se však neodehrává podle představ, jak zmínil trenér Michal Zbíral. „Doteď nás trápí hlavně marodka. Co jsme si nastřádali z podzimu, kdy nebyl snad nikdo zraněný, to se teď všechno sešlo. Za první dva týdny jsme nebyli snad nikdy kompletní. Chybí pravidelně čtyři až pět hráčů z užší základní šestky,“ upřesnil kouč. Příprava je podle něj zatím spíše regenerační. „Ti, co mohou, makají. Ale zdaleka to není celý tým,“ poznamenal.

Plány Michala Zbírala pro přípravu byly úplně jiné, jak dále zdůraznil. Na turnaji, který tým absolvuje v sobotu 25. ledna v Českých Budějovicích, chtěl se svými svěřenci vyzkoušet nové herní věci a využít ho pro větší sehrání. „Vzhledem k tomu, že nám chybí hráči ze základu, nemůžeme z herních věcí nic natrénovat. Takže pro mě turnaj bude spíše o nabrání fyzické kondice, brzy by už snad měli začít všichni trénovat. Fyzička je pro nás stěžejní. Že nebudeme mít jeden dva signály, to se dá zvládnout a dopilovat později,“ vysvětlil Michal Zbíral.

Strakonické mužstvo v zimní pauze posílilo, přišel zkušený Josef Klačo z Chodova. Jak trenér vnímá tento příchod? „První ostrá prověrka ho čeká na turnaji v Českých Budějovicích, kde uvidíme, jak si vše sedne. Na trénincích zatím vypadá dobře. Do obrany je to určitě posila, která bude znát,“ uvedl trenér.

Na turnaji v Českých Budějovicích se Strakonice utkají s Hustopečemi, soupeřem, na jehož hřiště zajíždějí hned v úvodním utkání odvetné části první ligy. Dál narazí na druholigové Bohunice a následně na jednoho ze soupeřů z druhé skupiny podle umístění (Loko České Budějovice, Maloměřice, Vršovice).