Lucie Švejnohová přivezla z Maďarska bronz

Reprezentační družstvo juniorek ročník 2002/2003 se ve dnech 27. – 30. 12. 2019 zúčastnilo mezinárodního turnaje středoevropských zemí MEVZA U19 v maďarském městě Dunaújváros. V nominaci 12-ti hráček byla i odchovankyně strakonického volejbalu Lucie Švejnohová.
Reprezentatky vyrazily na cestu v pátek 27. 12. ráno v 7,00 hod z Prahy, zastávky byly v Brně a Bratislavě, kde postupně nastoupili další členové reprezentačního týmu. V 15,30 hod dorazil tým namísto. Ještě večer následoval trénink, který trval pouze 60 min, další následoval ještě ráno před prvním utkáním.

První zápas podobně jako v loňském roce sehrála děvčata se Slovenskem, soupeřem dubnové kvalifikace na mistrovství Evropy. Děvčata vítěží 3:0. Dalším soupeřem byl odpoledne tým Slovinska, se kterým naše volejbalistky prohrály 1:2. Následující den se hrála utkání s Izraelem a Chorvatskem, v prvním utkání vítězí Česká republika 3:0, ve druhém utkání s Chorvatskem prohrávají naše hráčky 1:2.

Poslední hrací den mezinárodního turnaje středoevropských zemí MEVZA U19 v Dunaújvárosi přinesl české reprezentaci dívek 02/03 dvě vítězství, nejprve nad domácím Maďarskem 3:0 a odpoledne ještě nad reprezentací Rakouska také v poměru 3:0. Po zásluze si svěřenkyně hlavního trenéra Stanislava Mitáče z Maďarska odvážejí bronzové medaile.Konečné pořadí: 1. Slovinsko, 2. Chorvatsko, 3. Česká republika, 4. Maďarsko, 5. Slovensko, 6. Izrael, 7. Rakousko

Podobně jako po utkáních s družstvy 1. ligy žen hlavní trenér konstatoval, že společně s oddílovými trenéry hráčky udělaly obrovský kus práce. Družstvo dokázalo sehrát vyrovnané sety s Chorvatskem, částečně i se Slovinskem. Ostatní družstva porazily v poměru 3:0. Předváděný volejbal a bojovnost byla dobrá, o chybách určitě víme a budeme na nich pracovat. Kvalita servisu není na úrovni Slovinek ani Chorvatek, příjem podání má výpadky. Musíme hrát více se středovými hráčkami a zapojit hráčky třetího sledu („pipe“ a z I.). Na útoku se snažit o údery „blok-aut“ a větší razanci, zdokonalit blokařskou činnost hráček (blokařské přesuny a následné seskupení i práci paží nad sítí) zdůraznil po turnaji hlavní trenér. To vše reprezentaci juniorek čeká opět na soustředěních od února do dubna.

V termínu od 23. – 25. 4. 2020 sehraje toto reprezentační družstvo na Slovensku kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy U19, které se odehraje v srpnu 2020.