Stolní tenisté mají veliké cíle. Chceme postoupit, hlásí trenér

Ve velkém stylu! Tak stolní tenisté strakonického Elektrostavu vstoupili do nové sezony třetí ligy. Na úvod přivezli dvě cenná vítězství ze stolů plzeňského Sokola (10:3) a Rakovníku (10:5), díky nimž se usadili na čele tabulky. Z toho má trenér Vladimír Havlík pochopitelně velikou radost a jak prozradil v rozhovoru pro Týdeník Strakonicko, letos se jeho tým pokusí o postup do vyšší soutěže!

 

Věřil jste reálně v úspěch svého mladého týmu na stolech soupeřů, nebo pro vás byly úvodní výsledky milým překvapením?

Samozřejmě jsem věřil v úspěch našeho týmu, protože jen já jediný vím, jaké množství tréninkové dřiny byli kluci přes prázdniny schopni absolvovat. Na druhou stranu je to mladý tým a jak říkáme, je to kulatý. Nějaké problémy mohou nastat vždycky.

O vás se ví, že jste velmi náročný trenér. Vypadala podle toho i letní příprava? Jak často jste trénovali a na co jste se především zaměřili?

Před sezonou jsem přišel s nápadem, že musíme zkusit třetí ligu vyhrát a podle toho příprava vypadala. Byla opravdu šťavnatá. Kluci byli na týden u bývalého reprezentanta Ríši Výborného, který se jim na mé přání věnuje se „zvláštní péčí“. Pak už jsme trénovali doma v podstatě čtyři týdny každý den třífázově, pouze víkendy byly volné.

Kádr doznal několika změn – už v něm nejsou bratři Krahulcovi, naopak přišel Michal Brožek. Co si od něj slibujete? Na úvod se představit ve velmi dobrém světle…

Míšu znám od jeho dětských let, je to vrstevník mého syna Tomáše. A protože se samozřejmě znám i s jeho otcem, což je mimochodem také velký pingpongový fanatik, tak slovo dalo slovo a na přestupu jsme se dohodli během dvou dnů. Jsem rád, že je v týmu takovýto zkušený borec, který už má něco odehráno a pomůže klukům jak psychicky, tak i svými výkony.

A kdo by měl být letos hlavním tahounem? Bude to teprve čtrnáctiletý Jakub Slapnička, jenž má po úvodním dvoukole ve dvouhře stoprocentní bilanci?

Ano, Jakub je herně lídrem týmu, on tuto roli přijal a já vím o jeho kvalitách. Budeme doufat, že se nám i s jeho skvělými výkony podaří postoupil do druhé ligy…

Po úvodních bojích jste v tabulce na vedoucí pozici. Takže cílem je ji udržet až do samého konce soutěže?

Ten pohled na tabulku je samozřejmě velmi příjemný a my budeme dělat vše proto, abychom ze svých pozic neslevili, protože jen první dva týmy hrají play-off o postup do vyšší soutěže.

Chtěl bych ještě závěrem pozvat strakonické sportovní příznivce, aby nás přišli podpořit v prvních domácích utkáních. O víkendu 13. – 14. října zavítají do naší herny v ZŠ F. L. Čelakovského Lokomotiva Vršovice (sobota od 15) a AC Sparta Praha B (neděle od 10).

 

Zdroj: Týdeník Strakonicko